Zachte polenta
Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren.
Aan de slag
Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.
variatietipVervang de melk eens door slagroom voor een extra romig effect.
variatietipRoer er gehakte verse kruiden door of laat er blauwaderkaas doorheen smelten.
Polenta maken
Instructievideo - 02:22 min.
Zachte polenta
Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren.
bijgerecht
null personen
270 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml kippenbouillon van tablet
400 ml halfvolle melk
170 g polenta maisgries
40 g ongezouten roomboter