Klassieke mosselen met witte wijn
Moules marinières (klassieke mosselen) zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.
Aan de slag
Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.
Smelt ⅗ van de boter in een mossel- of soeppan op middelhoog vuur en fruit de bleekselderij, selderijsteeltjes, sjalot en knoflook 3 min. tot glazig en zacht. Schep af en toe om. Voeg de witte wijn, de laurierblaadjes en peper toe en laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn. Schep halverwege om.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een kom. Voeg de rest van de boter en de crème fraîche toe aan het kookvocht in de pan. Breng op hoog vuur tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselieblaadjes toe. Doe de mosselen terug in de pan en schep goed om. Serveer direct met het brood en de kruidenboter.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Klassieke mosselen met witte wijn
Moules marinières (klassieke mosselen) zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bak de stokbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de bleekselderij in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof.
Smelt ⅗ van de boter in een mossel- of soeppan op middelhoog vuur en fruit de bleekselderij, selderijsteeltjes, sjalot en knoflook 3 min. tot glazig en zacht. Schep af en toe om. Voeg de witte wijn, de laurierblaadjes en peper toe en laat 1 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn. Schep halverwege om.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een kom. Voeg de rest van de boter en de crème fraîche toe aan het kookvocht in de pan. Breng op hoog vuur tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselieblaadjes toe. Doe de mosselen terug in de pan en schep goed om. Serveer direct met het brood en de kruidenboter.
combinatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 afbak Franse baguettes
2 kg verse mosselen
4 stengels bleekselderij
2 sjalotten
2 tenen knoflook
15 g verse peterselie
50 g ongezouten roomboter
75 ml droge witte wijn
2 laurierbladen
200 ml crème fraîche
100 g kruidenboter