Aardappelsalade met gerookte zalm
Trakteer jezelf op deze luxe lunch van romige aardappelsalade, gerookte zalm en bijzondere sla met kruiden en bloemen.
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 10 min. beetgaar. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee. Giet af en laat afkoelen op een grote, platte schaal.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd grof.
Snijd de helft van de dille fijn en meng in een kom met de kwark, mayonaise, kappertjes en azijn. Schep de aardappelen, erwten en eieren erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de helft van de aardappelsalade over de bodem van de potten. Verdeel hier de helft van de rucola over. Verdeel de vis in grove stukken en leg op de sla. Doe hierop de rest van de aardappelsalade en rucola. Garneer met de rest van de dille. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
Aardappelsalade met gerookte zalm
Trakteer jezelf op deze luxe lunch van romige aardappelsalade, gerookte zalm en bijzondere sla met kruiden en bloemen.
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 10 min. beetgaar. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee. Giet af en laat afkoelen op een grote, platte schaal.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd grof.
Snijd de helft van de dille fijn en meng in een kom met de kwark, mayonaise, kappertjes en azijn. Schep de aardappelen, erwten en eieren erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de helft van de aardappelsalade over de bodem van de potten. Verdeel hier de helft van de rucola over. Verdeel de vis in grove stukken en leg op de sla. Doe hierop de rest van de aardappelsalade en rucola. Garneer met de rest van de dille. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappel
250 g diepvries tuinerwten
4 middelgrote eieren
15 g verse dille
2 el magere kwark
2 el mayonaise
2 el kappertjes
2 el witte wijnazijn
60 g rucola
250 g warmgerookte zalmstukken
Dit heb je nodig
grote glazen pot of weckfles (750 ml)