Kabeljauw met salsa verde van postelein
Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.
Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kabeljauw met salsa verde van postelein
Instructievideo - 02:49 min.
Kabeljauw met salsa verde van postelein
Salsa verde is ook heerlijk bij gegrild vlees.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
Verhit 30 ml olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
Snijd de vis in 4 gelijke stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Voeg ondertussen de bonen toe aan het paprikamengsel en warm 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Doe de postelein, peterselie, ansjovis, kappertjes, azijn en rest van de olie in de keukenmachine en maal tot een dikke, groene saus.
Schep de bonen met paprika in diepe borden. Leg er een stuk kabeljauw op. Schep er 1 el salsa verde over en serveer de rest erbij.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
720 g reuzen witte bonen in pot
100 ml traditionele olijfolie
400 g verse kabeljauwfilets
150 g postelein
20 g verse platte peterselie
4 ansjovisfilets in olie in blik
1 el kappertjes
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine