Paddenstoelensoep met raapstelenpesto
bewaar
bewaar

Paddenstoelensoep met raapstelenpesto

Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen.

25 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de champignons in kwarten en halveer de grote paddenstoelen uit de melange. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

Verhit 45 ml olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, gember en tijm toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons en paddenstoelen toe en bak ze 3 min. mee.

Doe ondertussen het bouillontablet en het water in een andere pan en breng aan de kook. Roer de bloem goed door de paddenstoelen en bak 1 min. mee.

Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer goed tot de soep begint te binden. Giet dan de rest van de bouillon erbij. Breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min. zachtjes koken.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de raapstelen met de kaas, pijnboompitten en rest van de olie tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de soep in diepe kommen en schep een lepel pesto door de soep.

variatietipIn plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola (zak 40 g) gebruiken.
bereidingstipMaak er een maaltijdsoep van door een blik uitgelekte linzen toe te voegen nadat alle bouillon is toegevoegd.
combinatietipLekker met pain cereales (brood).
serveertipServeer de rest van de pesto op een stukje stokbrood bij de soep.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Paddenstoelensoep met raapstelenpesto

Instructievideo - 03:11 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelensoep met raapstelenpesto

Een licht gebonden soep met de uitgesproken smaak van paddenstoelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig