Saté met sambalboontjes en katjang pedis
bewaar
bewaar

Saté met sambalboontjes en katjang pedis

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

30 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.

Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.

bereidingstipKook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.
combinatietipLekker met cassavecrackers.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saté met sambalboontjes en katjang pedis

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig