Roerbakrijst met kipfilet en basilicum
Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig!
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 4 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg met de kipfilet, shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur mee.
Voeg de rijst en heet water toe en roer goed door. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper. Garneer met het basilicum en serveer.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Roerbakrijst met kipfilet en basilicum
Voor dit superrijke gerecht heb je maar één pan nodig, handig!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 4 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Voeg met de kipfilet, shichimi en eventueel zout toe aan de paddenstoelen en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur mee.
Voeg de rijst en heet water toe en roer goed door. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur terug naar middelhoog en laat in 5 min. garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper. Garneer met het basilicum en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
400 g paddenstoelenmix met gele paprika en bieslook
295 g gegrilde rode paprika's
300 g kipfilethaasjes
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
400 g roerbakrijst wit langgraan
850 ml water
15 g verse basilicum