Wontons met varkensvlees en boerenkool
Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!
Aan de slag
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest. Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en 1 el sojasaus tot een samenhangend geheel.
Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit. Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.
Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn. Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.
Wontons met varkensvlees en boerenkool
Ideaal hapje om samen met kinderen te maken én op te eten!
bijgerecht
null porties
80 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Verwijder met een mes het vel van de worstjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd 5 cm van de stelen van de koriander en snijd fijn. Bewaar de rest. Meng het worstvlees, de gember, knoflook, koriandersteeltjes, boerenkool, witte peper en 1 el sojasaus tot een samenhangend geheel.
Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water Vouw het vel over de vulling heen tot een driehoek en druk alle lucht eruit. Maak de punten aan de lange zijde nat met water. Vouw deze punten naar elkaar toe en plak vast. Maak zo nog 29 wontons.
Laat de olie (een laag van ca. 10 cm) in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1.5 min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de dressing. Boen de limoen schoon, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de bosui in ringetjes en de rest van de koriander fijn. Meng de rest van de sojasaus met 2 el limoensap, de sesamolie, bosui en koriander. Serveer in een schaaltje erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 diepvries wontonvellen
230 g varkenschipolata's
2 cm verse gember
1 teen knoflook
8 g verse koriander
50 g boerenkool deelblokjes (diepvries)
¼ tl witte peper
3 el sojasaus
1 l arachideolie
1 limoen
1 bosui
1 el geroosterde sesamolie
Dit heb je nodig
vochtige theedoek
keukenpapier