Aardappelgratin en witlof-bietensalade met runderworst
Romige gratin, sappige worst en friszoete salade. Topcombinatie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de aardappelschijfjes toe en kook 5 min. Giet het water af en doe de schijfjes in een grote kom. Maak de knoflook schoon, pers erboven en schep om met de crème fraîche, rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelschijfjes over de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn.
Verhit ondertussen 1 el boter in een koekenpan en bak de worsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur lager en bak in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel de minder mooie buitenste bladeren. Haal de rest van de blaadjes los, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en roerbak de blaadjes witlof met de suiker en eventueel zout op middelhoog vuur 6 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn.
Schil de bieten en snijd ze in parten. Schep om met het witlof, de rucola en balsamicodressing. Verdeel de salade en de worst over de borden en serveer met de aardappelgratin.
Aardappelgratin en witlof-bietensalade met runderworst
Romige gratin, sappige worst en friszoete salade. Topcombinatie!
hoofdgerecht
null personen
1050 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de aardappelschijfjes toe en kook 5 min. Giet het water af en doe de schijfjes in een grote kom. Maak de knoflook schoon, pers erboven en schep om met de crème fraîche, rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelschijfjes over de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn.
Verhit ondertussen 1 el boter in een koekenpan en bak de worsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur lager en bak in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel de minder mooie buitenste bladeren. Haal de rest van de blaadjes los, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en roerbak de blaadjes witlof met de suiker en eventueel zout op middelhoog vuur 6 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn.
Schil de bieten en snijd ze in parten. Schep om met het witlof, de rucola en balsamicodressing. Verdeel de salade en de worst over de borden en serveer met de aardappelgratin.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
900 g aardappelschijfjes
2 tenen knoflook
125 g crème fraîche light
1 tl gedroogde rozemarijn
200 g pittige geraspte kaas 45+
3 el ongezouten roomboter
4 runderbraadworsten
4 stronken witlof
1 el kristalsuiker
500 g koelverse gekookte bietjes
37½ g rucola
120 ml dressing balsamico
Dit heb je nodig
knoflookpers
ovenschaal (20 x 30 cm)