Zoete chilisaus
Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Zoete chilisaus
Feeling hot, hot, hot! Er gaat niks boven home-made chilisaus.
bijgerecht
null porties
45 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd grof. Schil de gember en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Doe de peper, gember en knoflook met het zout in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe de peperpasta met de tomatenpulp, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 1,5 uur op laag vuur koken. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en schenk de saus in gesteriliseerde glazen flessen of potten. Sluit af, laat afkoelen en zet koel weg.
bereidingstip:
bewaartip:
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g pepermix
4 cm verse gember
6 tenen knoflook
1 tl zout
425 ml Mutti tomatenpulp
350 ml natuurazijn
500 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
gesteriliseerde glazen pot