Carrot cake met noten en limoen
Gember, noten, limoen en de subtiele smaak van wortel: een prachtige taart met bijzondere smaken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe 150 g boter, 275 g basterdsuiker, het vanillearoma en een mespunt zout in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Schrap de peen en gember, rasp fijn en meng met de kaneel door het beslag. Zeef 180 g bakmeel en de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe en meng er rustig door.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in het midden van de oven in ca. 55 min. bruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taarten om te testen op gaarheid. Komen ze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Doe de rest van de boter, de rest van de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak alle noten en kneed door het kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ca. 20 min. voor het einde van de baktijd boven de springvormen in de oven.
Neem de taarten en deegkruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de poedersuiker door de mon chou. Bestrijk beide taarten aan één kant met elk een derde van de roomkaas. Bestrooi 1 taart met de helft van de kruimels en leg de andere taart er met de besmeerde kant naar beneden bovenop. Bestrijk nu de bovenkant van de taart met de rest van de roomkaas en bestrooi met de rest van de kruimels.
Carrot cake met limoen en noten
Instructievideo - 03:07 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Carrot cake met noten en limoen
Gember, noten, limoen en de subtiele smaak van wortel: een prachtige taart met bijzondere smaken.
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe 150 g boter, 275 g basterdsuiker, het vanillearoma en een mespunt zout in een kom en klop in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Schrap de peen en gember, rasp fijn en meng met de kaneel door het beslag. Zeef 180 g bakmeel en de baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg de crème fraîche toe en meng er rustig door.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in het midden van de oven in ca. 55 min. bruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taarten om te testen op gaarheid. Komen ze er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Doe de rest van de boter, de rest van de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak alle noten en kneed door het kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ca. 20 min. voor het einde van de baktijd boven de springvormen in de oven.
Neem de taarten en deegkruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de poedersuiker door de mon chou. Bestrijk beide taarten aan één kant met elk een derde van de roomkaas. Bestrooi 1 taart met de helft van de kruimels en leg de andere taart er met de besmeerde kant naar beneden bovenop. Bestrijk nu de bovenkant van de taart met de rest van de roomkaas en bestrooi met de rest van de kruimels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
325 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanillearoma
1 mespunt zout
3 middelgrote eieren
300 g winterpeen
3 cm verse gember
3 tl gemalen kaneel
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl Bob's Red Mill baking soda
200 g crème fraîche
10 g boter om in te vetten
75 g gezouten pecannoten
75 g gezouten macadamianoten
1 limoen
50 g poedersuiker
200 g mon chou
Dit heb je nodig
ronde springvormen (Ø 18 cm)
bakpapier