Falafel salade met couscous en harissayoghurt
Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.
Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.
Falafel salade met couscous en harissayoghurt
Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
13 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.
Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 el traditionele olijfolie
800 g Marokkaanse wokgroente
1 el ras el hanout specerijenmelange
470 g falafel
250 g couscous
280 ml kokend water
1 el harissa
3 el Griekse yoghurt
15 g verse koriander