Opperdepop: kip met groentefriet en appelmoes 2-4 jr
Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!).
Aan de slag
Meng de kipkluifjes met de kerriepoeder, zonnebloemolie en peper en zout naar smaak. Laat even afgedekt staan op het aanrecht. Schil ondertussen de knolselderij en snijd de plak in frieten. Was, schil of schrap de wortel en snijd hem in plakken van iets meer dan 1 cm dik. Snijd de plakken in frieten. Meng de knolselderij en de wortel met de olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kip op de ene helft van de bakplaat en bak 10 min. in de oven. Verdeel daarna de groentefriet over de andere helft en zet nog 25 min. in de oven. Schep af en toe om.
Schil ondertussen de appel en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Zet de stukjes op met 5 el water. Doe de deksel op de pan. Kook de appel in 10 min. gaar. Als je flink doorroert, wordt het meestal al een moes. Laat afkoelen. Serveer de kip met de friet en de appelmoes.
Opperdepop: kip met groentefriet en appelmoes 2-4 jr
Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!).
hoofdgerecht
null porties
490 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Meng de kipkluifjes met de kerriepoeder, zonnebloemolie en peper en zout naar smaak. Laat even afgedekt staan op het aanrecht. Schil ondertussen de knolselderij en snijd de plak in frieten. Was, schil of schrap de wortel en snijd hem in plakken van iets meer dan 1 cm dik. Snijd de plakken in frieten. Meng de knolselderij en de wortel met de olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kip op de ene helft van de bakplaat en bak 10 min. in de oven. Verdeel daarna de groentefriet over de andere helft en zet nog 25 min. in de oven. Schep af en toe om.
Schil ondertussen de appel en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Zet de stukjes op met 5 el water. Doe de deksel op de pan. Kook de appel in 10 min. gaar. Als je flink doorroert, wordt het meestal al een moes. Laat afkoelen. Serveer de kip met de friet en de appelmoes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kippenvleugels
½ tl kerriepoeder
2 tl zonnebloemolie
1 plak knolselderij
½ winterpeen
1 el traditionele olijfolie
1 Goudrenet appel
Dit heb je nodig
bakpapier