Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen
Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld. PS, ook lekker uit de grillpan.
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.
Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe. Meng de olie door de meloensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Serveer de tonijn met de meloensalsa.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen
Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld. PS, ook lekker uit de grillpan.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.
Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe. Meng de olie door de meloensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Serveer de tonijn met de meloensalsa.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g watermeloenen
10 g verse munt
50 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el extra vierge olijfolie
4 witte-tonijnsteaks
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan