Groene maaltijdsalade
bewaar
bewaar

Groene maaltijdsalade

De kleuren van de ingrediënten mogen dan hetzelfde zijn, de smaken zijn dat zeker niet!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Leg de blokjes bij elkaar op de veldsla.

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Leg naast de komkommer. Snijd de bosuitjes in ringetjes en leg naast de paprika. Leg de sojaboontjes weer daarnaast.

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in kleine blokjes. Leg de helft van de avocadoblokjes naast de sojaboontjes. Doe de rest van de avocado samen met de geitenkaas en het water in een hoge beker. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil boven de avocado. Pers de vrucht uit en voeg 2 el sap toe . Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Snijd de koriander grof en strooi erover. Serveer de rest van de dressing en het brood apart erbij.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 5 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten (behalve de avocado voor in de salade) en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Snijd de avocado voor in de salade pas vlak voor het serveren in blokjes. Ga dan verder met stap 4.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groene maaltijdsalade

De kleuren van de ingrediënten mogen dan hetzelfde zijn, de smaken zijn dat zeker niet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig