Marokkaanse geïnspireerde quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.
15 min. bereiden / 30 min. oventijd
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.
Marokkaanse geïnspireerde quiche met tonijn, rozijnen & pompoenstukjes
Knapperige quiche waarin de zoete smaken van pompoen en rozijnen samenkomen met de pittige kruiden.
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het filodeeg ontdooien. Vet een springvorm in met de zonnebloemolie. Leg er een vel ontdooid filodeeg in. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen. Leg hierop, weer verspringend, een 3e vel.
Laat de tonijnstukken uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, rozijnen, pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het pompoenmengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren los met het zout. Giet over de vulling. Dek af met de rest van de vellen filodeeg en rangschik ze weer verspringend.
Bak de quiche ca. 30 min. in het midden van de oven. Dek eventueel na 15 min. af met aluminiumfolie, als de bovenkant te bruin wordt. Serveer de quiche met jonge bladsla met babyspinazie, cherrytomaten en de citroenolijfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 vellen diepvries filodeeg
1 el zonnebloemolie
320 g John West tonijnstukken in olijfolie
100 g feta
75 g rozijnen
800 g koelverse pompoenstukjes
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
4 middelgrote eieren
1 tl zout
75 g jonge bladsla met babyspinazie
250 g cherrytomaten
1 el olijfolie citroen
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
aluminiumfolie