Scharrelkipreepjes met gemengde groenten
Krieltjes erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt.
Aan de slag
Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Scharrelkipreepjes met gemengde groenten
Krieltjes erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht waarin de kip de hoofdrol speelt.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Snijd de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kipdijfilet en ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de krieltjes met eventueel zout in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Voeg de champignons, doperwten en worteltjes toe aan de kip en bak 7 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de krieltjes erdoor en serveer.
bereidingstip:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g magere spekreepjes
1 ui
380 g kipdijfilet
1 tl gerookte-paprikapoeder
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
900 g koelverse kleine krieltjes
400 g verse worteltjes en peultjes