Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.
Aan de slag
Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Steak de boeuf met gebakken aardappel en sperziebonen
Een echte klassieker aan de keukentafel: aardappel, vlees en groente.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappelpartjes in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Doe de paprika en de sperziebonen in een pan en voeg de suiker, oregano en eventueel zout toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 6-8 min. rosé. Keer halverwege. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
2 rode paprika's
400 g verse sperziebonen
1 tl kristalsuiker
2 tl gedroogde oregano
150 ml water
4 rundersteaks de boeuf
130 g koelverse zongedroogde tomaatjes