Ovenpasta met tartaarballetjes, prei en ricotta
Tartaar en ricotta zijn net een stapje gezonder dan kaas en bechamel. En net zo lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bladselderij fijn. Doe de tartaar met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, 2 el ricotta en peper in een kom. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan in 5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in de braadpan en fruit de rest van de sjalot 1 min. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pasta en tartaarballetjes toe aan de saus en verdeel over de ovenschaal.
Verdeel de rest van de ricotta erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.
Ovenpasta met tartaarballetjes, prei en ricotta
Tartaar en ricotta zijn net een stapje gezonder dan kaas en bechamel. En net zo lekker!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bladselderij fijn. Doe de tartaar met de helft van de sjalot, de helft van de bladselderij, 2 el ricotta en peper in een kom. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 16 balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan in 5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in de braadpan en fruit de rest van de sjalot 1 min. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pasta en tartaarballetjes toe aan de saus en verdeel over de ovenschaal.
Verdeel de rest van de ricotta erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
20 g bladselderij
300 g rundertartaar
3 el traditionele olijfolie
2 preien
2 rode paprika's
300 g volkorenpenne
400 g tomatenblokjes
150 g ricotta
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)