Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen
Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plet de aardappelen met een vork. Besprenkel met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster alles ca. 15 min. in de oven.
Breng ondertussen opnieuw een pan water aan de kook. Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook ze in 6 min. beetgaar en giet af.
Meng ondertussen ⅕ van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olie tot een dressing.
Neem de aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten om met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
Malse kipfilethaasjes met snijbonensalade en ovenaardappelen
Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Plet de aardappelen met een vork. Besprenkel met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster alles ca. 15 min. in de oven.
Breng ondertussen opnieuw een pan water aan de kook. Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook ze in 6 min. beetgaar en giet af.
Meng ondertussen ⅕ van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olie tot een dressing.
Neem de aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten om met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg roodschillige aardappelen
5 el traditionele olijfolie
500 g snoepgroente tomaat
400 g verse snijbonen
1½ tl baharat kruidenmix
300 g kipfilethaasjes
100 g kappertjes
1 tl Franse mosterd
20 g selderij
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan