Crispy kabeljauw met kleurige rijst en komkommerdip
Een feest op je bord.
Aan de slag
Breng het water met de kippenbouillontablet aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Voeg de hete bouillon toe. Kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de worteltjes toe. Laat de dowerwten uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe met de dille-mieriksworteldressing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de peterselie fijn.
Roer de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer samen met de kabeljauw en komkommerdip.
Crispy kabeljauw met kleurige rijst en komkommerdip
Een feest op je bord.
hoofdgerecht
null personen
845 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met de kippenbouillontablet aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Voeg de hete bouillon toe. Kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de worteltjes toe. Laat de dowerwten uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe met de dille-mieriksworteldressing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de peterselie fijn.
Roer de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer samen met de kabeljauw en komkommerdip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 ml water
1 kippenbouillontablet
1 ui
4 el arachideolie
325 g gele rijst
300 g Parijse worteltjes
350 g doperwten in pot
570 g gepaneerde kabeljauwhaas
1 komkommer
60 g dille-mieriksworteldressing
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker