Bouillon voor pho
Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.
Vietnamese bouillon voor Pho
Instructievideo - 01:44 min.
Bouillon voor pho
Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.
bijgerecht
null personen
95 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
6 cm verse gember
4 rundermergpijpjes
2 tl korianderzaad
2 kaneelstokjes
3 kardemompeulen
3 steranijsjes
3 kruidnagels
1 runderbouillonblokje
2 l water
2 el vissaus
Dit heb je nodig
ovenschaal of braadslee