Bouillon voor pho
bewaar
bewaar

Bouillon voor pho

Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd ondertussen de ui met schil in kwarten en de gember in lange plakken. Leg de ui en gember met de rundermergpijpjes in een braadslede en rooster 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster het korianderzaad, de kaneelstokjes, kardemom, steranijs en kruidnagels 3 min. op middelhoog vuur. Doe de specerijen met de rundermergpijpjes, ui, gember en de bouillontablet in een pan met het water en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur 2 uur zachtjes koken. Zeef de bouillon en voeg de vissaus toe.

bereidingstipGa na het maken van de bouillon verder met deze pho.
combinatietipIn plaats van de rundermergpijpjes kun je ook drie runderbouillontabletten gebruiken. Voeg ze tegelijk met de andere bouillontablet toe.

Vietnamese bouillon voor Pho

Instructievideo - 01:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bouillon voor pho

Een goede bouillon is de basis van een pho die dan alleen nog maar een succes kan worden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig