Geurige maaltijdsoep met rijst en een eitje
Soep om van te smullen.
Aan de slag
Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met het lemmet van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.
Verhit de olie in de soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de Chinese kool in repen en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Schep de fijngesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, gebakken uitjes en taugé in aparte schaaltjes. Schep de stukjes citroengras, gember en selderij uit de soep en verdeel de hete soep over de kommen. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.
Geurige maaltijdsoep met rijst en een eitje
Soep om van te smullen.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met het lemmet van een mes en snijd in 3 stukken. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.
Verhit de olie in de soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Snijd de Chinese kool in repen en voeg de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Schep de fijngesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, gebakken uitjes en taugé in aparte schaaltjes. Schep de stukjes citroengras, gember en selderij uit de soep en verdeel de hete soep over de kommen. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 stengel citroengras
2 cm verse gember
10 g verse selderij
½ el arachideolie
1 l water
2 kippenbouillontabletten
150 g pandanrijst
250 g zoete aardappelen
195 g scharrelkipfilets
100 g Chinese kolen
2 middelgrote eieren
60 g gebakken uitjes
60 g taugé