Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi
Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt.
Aan de slag
Verhit 4/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met eventueel zout in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de cherrytomaten, de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi over de schotel en serveer met de gebakken gnocchi.
Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi
Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 4/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met eventueel zout in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de cherrytomaten, de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi over de schotel en serveer met de gebakken gnocchi.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 el (olijf)olie
1 kg gnocchi
8 runderchipolataworstjes
2 tenen knoflook
¾ tl gerookt paprikapoeder
70 g tomatenpuree
180 g groene olijven zonder pit
500 g cherrytomaten
½ kippenbouillon van tablet
200 g spinazie
15 g platte peterselie