Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente
Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas.
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.
Snijd de radijsjes in gelijke partjes. Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn. Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.
Roer de couscous los met een vork en meng met ⅔ van de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes. Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous. Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.
Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente
Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas.
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.
Snijd de radijsjes in gelijke partjes. Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn. Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.
Roer de couscous los met een vork en meng met ⅔ van de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes. Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous. Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g couscous
150 ml water
1 eetrijpe avocado
70 g geitenkaas naturel 45+
6 radijsjes
7½ g verse platte peterselie
1 citroen
1½ el traditionele olijfolie
1 el sesamolie
30 g milde kiemgroente
Dit heb je nodig
keukenmachine
spuitzak met kartelmondje