Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!
20 min. bereiden / 20 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.
Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.
Gegrilde karbonaden met sperziebonen-ananassalade en aardappelpartjes
Zoveel lekkers, voor zo'n klein prijsje? Het kan!
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.
Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappelpartjes
4 ribkarbonades
2 el (olijf)olie
400 g koelverse gebroken sperziebonen
400 g ananasstukjes op siroop
1 sjalot
1 rode peper
39 g mix voor kerriesaus
250 ml water
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan