Venkel en malse kip uit de oven
Dit gerecht is helemaal lenteproof!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en snijd in 4 parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Bewaar het groen om te garneren. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne partjes. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.
Verdeel de aardappel en biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Verdeel de kip, venkel en ongepelde knoflook over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olie, plaats de bakplaten onder elkaar in de oven en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege de inhoud van beide bakplaten om en verwissel van plek in de oven.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van een ½ vrucht. Pers de sinaasappel uit. Meng 3 el sinaasappelsap met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Meng de dressing met de veldsla en de sinaasappelpartjes.
Neem de bakplaten uit de oven. Houd de knoflooktenen apart. Schep de groenten en aardappel door elkaar en verdeel samen met de kip en salade over de borden. Garneer de kip met het sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Druk voorzichtig de knoflook uit de schilletjes, prak fijn en bestrijk de kip en aardappel ermee.
Venkel en malse kip uit de oven
Dit gerecht is helemaal lenteproof!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en snijd in 4 parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Bewaar het groen om te garneren. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne partjes. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.
Verdeel de aardappel en biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Verdeel de kip, venkel en ongepelde knoflook over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olie, plaats de bakplaten onder elkaar in de oven en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege de inhoud van beide bakplaten om en verwissel van plek in de oven.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van een ½ vrucht. Pers de sinaasappel uit. Meng 3 el sinaasappelsap met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Meng de dressing met de veldsla en de sinaasappelpartjes.
Neem de bakplaten uit de oven. Houd de knoflooktenen apart. Schep de groenten en aardappel door elkaar en verdeel samen met de kip en salade over de borden. Garneer de kip met het sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Druk voorzichtig de knoflook uit de schilletjes, prak fijn en bestrijk de kip en aardappel ermee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
1 venkelknol
500 g rauwe rode bieten
3 el arachideolie
740 g kipdijfilet
4 tenen knoflook
2 tl gemalen venkelzaad
3 medium handsinaasappels
75 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier