Aubergine met lichtpittige tomatensaus
Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi eventueel met zout. Stort de ricotta uit het bakje naast de auberginehelften op de bakplaat. Bak ca. 25 min. onder het midden van de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de oreganoblaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergines uit de oven en verdeel de saus erover. Verdeel de ricotta en kappertjes over de saus. Garneer met de rest van de oreganoblaadjes.
Aubergine met lichtpittige tomatensaus
Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!
bijgerecht
null personen
270 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi eventueel met zout. Stort de ricotta uit het bakje naast de auberginehelften op de bakplaat. Bak ca. 25 min. onder het midden van de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de oreganoblaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergines uit de oven en verdeel de saus erover. Verdeel de ricotta en kappertjes over de saus. Garneer met de rest van de oreganoblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 el traditionele olijfolie
250 g ricotta
1 teen knoflook
4 takjes verse oregano
¼ tl chilivlokken
390 g tomatenblokjes met basilicum en oregano
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
bakpapier