Mais-wortelburger met verse frites
Van dit broodje burger gaat de zon schijnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites). Meng de Franse friet en de wortelfrites met 2/3 van de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.
Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.
Mais-wortelburger met verse frites
Van dit broodje burger gaat de zon schijnen.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de worteltjes in de lengte in kwarten (de vorm van frites). Meng de Franse friet en de wortelfrites met 2/3 van de olie, de cajunkruiden, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Leg ondertussen de boulognebroodjes op een rooster en bak de laatste 8 min. mee onder de andere bakplaat in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de mais-wortelburgers 4-5 min. Keer regelmatig. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.
Beleg elk broodje met wat sla, een burger en de komkommer. Besprenkel met een deel van de romige dressing. Serveer met de frites en de rest van de dressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g geschrapte worteltjes
700 g verse Franse friet
3 el arachideolie
1 tl cajunkruiden
4 boulognebroodjes
4 koelverse mais-wortelburgers
1 komkommer
200 g fijngesneden ijsbergsla
100 g romige dressing
Dit heb je nodig
bakpapier