Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.
Curry met pompoensaus, sperziebonen & ei
Bijzondere curry door de groentesaus met pompoen. Pittig type? Voeg nog wat rode peper toe.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de sperziebonen, saus en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Verdeel de rijst en curry over diepe borden en leg de eieren erop.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el (arachide)olie
2 tl gemalen komijn
600 g koelverse gebroken sperziebonen
475 g verse pompoen-chili pastasaus
400 ml kokosmelk
4 middelgrote scharreleieren