Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers
Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen.
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Leg ondertussen de kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.
Verhit de grillpan. Smeer de kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.
Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.
Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.
Rainbow quinoasalade met gegrilde kalkoen en amandelen van Dafne Schippers
Alle kleuren van de regenboog in deze makkelijke salade met kalkoen, groenten en amandelen.
null personen
865 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Leg ondertussen de kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.
Verhit de grillpan. Smeer de kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.
Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.
Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g quinoa
100 g kalkoenfilets
1 tl zonnebloemolie
2 wortelen
100 g verse rode kolen
50 g koelverse edamame sojabonen
1 el plantaardige olie
1 tl vloeibare honing
1 tl sojasaus
1 tl sesamolie
10 g ongebrande amandelen
1 plukje milde kiemgroente
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
deegroller
kwastje
grillpan