Rijstpannenkoekjes met mango en munt
Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.
Aan de slag
Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.
Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm. Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk. Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.
Rijstpannenkoekjes met mango en munt
Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.
Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm. Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk. Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 ml kokosmelk
100 g pandanrijst
150 ml water
1 tl vijfkruidenpoeder
175 g verse zongerijpte mangostukjes
2 middelgrote eieren
8 g bakpoeder
1 el fijne kristalsuiker
2 el arachideolie
7½ g verse munt