Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.
Bloemkoolrijst met gehaktballetjes & pompoenhummus
Met bloemkoolrijst kun je volop variëren. Vandaag op het menu: rijst met balletjes en hummus.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rundergehaktballetjes in 12-15 min. bruin en gaar. Voeg na 10 min. de ras el hanout en het water toe. Verhit de (olijf)olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst bak 2 min. Spoel ondertussen de linzen onder koud stromend water, voeg toe aan de rijst en verwarm nog 2-3 min. Verdeel de rijst, de gehaktballetjes en de pompoenhummus over de borden.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
12 gehaktballetjes
1 el ras el hanout specerijenmelange
150 ml water
2 el traditionele olijfolie
800 g bloemkoolrijst
205 g HAK linzen in zak
150 g zoete pompoenhummus