Bolcourgette met ratatouille
Een paprika kun je vullen, maar een courgette ook. Met groenten en kaas, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur. Giet eventueel overtollig vocht af. Voeg de ratatouille toe en neem de pan van het vuur.
Vul de bolcourgettes met de groente en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.
Bolcourgette met ratatouille
Een paprika kun je vullen, maar een courgette ook. Met groenten en kaas, bijvoorbeeld.
bijgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het kapje (wel bewaren) van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees en de knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees en knoflook 5 min. op laag vuur. Giet eventueel overtollig vocht af. Voeg de ratatouille toe en neem de pan van het vuur.
Vul de bolcourgettes met de groente en schaaf de pecorino erboven. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 bolcourgettes
1 teen knoflook
375 g ratatouille
30 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
bakpapier