Vegan risotto met shiitake en tomaten
bewaar
bewaar

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

35 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 1/2 el olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

Leg ondertussen de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper. Zet ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.

Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.

algemeenKijk elders op de site voor het recept 'veganistische bouillon'

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Instructievideo - 11:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig