Vegan risotto met shiitake en tomaten
Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 1/2 el olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
Leg ondertussen de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper. Zet ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.
Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.
Vegan risotto met shiitake en tomaten
Instructievideo - 11:41 min.
Vegan risotto met shiitake en tomaten
Goed nieuws voor mensen die compleet vegan willen eten: deze risotto voldoet helemaal aan jouw eisen.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 1/2 el olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
Leg ondertussen de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peper. Zet ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.
Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
2½ el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
125 ml witte wijn
1¼ l veganistische bouillon
250 g cherrytomaten aan de tak
200 g shiitake
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier