Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip
Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?
Aan de slag
Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zeewiertagliatelle met tomaten-groentesaus en kip
Je kunt zeewier eten als healthy snack, maar waarom maken we er niet gewoon pasta van?
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 min. koken.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
140 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
2 tl gedroogde oregano
100 ml water
300 g scharrelkiphaasjes
115 g zeewiertagliatelle
15 g verse basilicum