Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto
Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze.
Aan de slag
Snijd de krieltjes in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar Voeg na 10 min. de ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de runderchipolata in 8-10 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer met de muntblaadjes, 2/5 van de geitenkaas en water tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. en giet af. Schil en rasp de bieten op een fijne rasp. Verdeel de krieltjes over een schaal en schep de babyboerenkool erdoor. Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.
Wintersalade met krieltjes, biet en pesto van pistache
Instructievideo - 00:44 min.
Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto
Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de krieltjes in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar Voeg na 10 min. de ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de runderchipolata in 8-10 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer met de muntblaadjes, 2/5 van de geitenkaas en water tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. en giet af. Schil en rasp de bieten op een fijne rasp. Verdeel de krieltjes over een schaal en schep de babyboerenkool erdoor. Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g krielaardappeltjes in de schil
3 el (zonnebloem)olie
1 el ras el hanout specerijenmelange
8 runderchipolataworstjes
10 g verse munt
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
125 g zachte verse geitenkaas
5 el water
400 g verse sperziebonen
4 rode bieten
40 g koelverse babyboerenkool
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
fijne rasp