Spelt penne met venkel, tomaat en zalm
Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens in 20 minuten klaar.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Spelt penne met venkel, tomaat en zalm
Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook nog eens in 20 minuten klaar.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de venkel, het venkelzaad en de knoflook 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 3 min. de cherrytomaten toe en bak op de snijkant mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over de diepe borden en verdeel de tomaten en zalm in stukken erover. Garneer met de basilicumblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g Grand’Italia volkoren spelt penne
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
250 g cherrytomaten
2 el milde olijfolie
½ el venkelzaad
690 g Grand’Italia Sugocasa Piccante in fles
300 g zalmfilet
7½ g verse basilicum