Belgische wafels
Van zichzelf is deze wafel al heel lekker, maar met over-de-top-toppings nóg lekkerder.
Aan de slag
Verwarm de melk en het water in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem, gist en vanillesuiker in een grote kom. Schenk de melk er al roerend met een garde bij en meng tot een glad beslag.
Smelt de boter in de steelpan. Zet het vuur uit als de boter half is gesmolten. De rest smelt vanzelf. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het zout toe aan het beslag. Meng met een garde de gesmolten boter erdoor.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met schone gardes in 4-5 min. stijf. Spatel door het beslag. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen.
Verhit het wafelijzer. Vet de platen in met de olie. Schep met een soeplepel beslag op de onderste platen. Sluit het ijzer en bak de 2 wafels in 4 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 10 wafels.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Serveer de wafels met het amandelschaafsel, de vlaaivulling, slagroom en chocoladesaus.
Belgische wafels met zoete en hartige toppings
Instructievideo - 00:34 min.
Belgische wafels
Van zichzelf is deze wafel al heel lekker, maar met over-de-top-toppings nóg lekkerder.
null porties
370 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de melk en het water in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem, gist en vanillesuiker in een grote kom. Schenk de melk er al roerend met een garde bij en meng tot een glad beslag.
Smelt de boter in de steelpan. Zet het vuur uit als de boter half is gesmolten. De rest smelt vanzelf. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het zout toe aan het beslag. Meng met een garde de gesmolten boter erdoor.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met schone gardes in 4-5 min. stijf. Spatel door het beslag. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen.
Verhit het wafelijzer. Vet de platen in met de olie. Schep met een soeplepel beslag op de onderste platen. Sluit het ijzer en bak de 2 wafels in 4 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 10 wafels.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Serveer de wafels met het amandelschaafsel, de vlaaivulling, slagroom en chocoladesaus.
algemeen:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
250 ml water
350 g bloem
14 g droge gist
16 g vanillesuiker
100 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
½ tl zout
3 el arachideolie
2 el amandelschaafsel
430 g Hak taart & vlaaifruit kersen in blik
500 ml opgeklopte slagroom in beker
6 el chocolade dessertsaus
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakkwast
wafelijzer