Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip
Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en kruiden en een Griekse salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.
Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip
Dit verrassende gerecht eet je met een zelfgemaakte dip van feta, yoghurt en kruiden en een Griekse salade.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
3 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 midi komkommers
500 g tomaten
1 rode ui
15 g verse dille
240 g zwarte olijven zonder pit
3 el milde olijfolie
½ el azijn
420 g vegetarische balletjes
8 flatbreads
200 g AH Biologisch feta
170 g Griekse yoghurt 0%
1 el mediterrane kruiden
1 jalapeñopeper