Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje
Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 8 min. in de oven.
Halveer de limoen. Rasp de groene schil van de ene helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in parten. Doe het limoenrasp samen met ½ el limoensap (bij 2 personen) in een steelpan en voeg de kidneybonen toe (afgieten is niet nodig). Verwarm de bonen al roerend en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de kidneybonen, salsa en rauwkost over de gordita’s en verdeel de gebakken eitjes erover. Serveer de limoenparten erbij.
Gordita’s met kidneybonen en een gebakken eitje
Normaal rol je ze misschien op, maar dan zie je al die heerlijke ingrediënten niet meer. Is toch zonde?
null personen
385 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 8 min. in de oven.
Halveer de limoen. Rasp de groene schil van de ene helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in parten. Doe het limoenrasp samen met ½ el limoensap (bij 2 personen) in een steelpan en voeg de kidneybonen toe (afgieten is niet nodig). Verwarm de bonen al roerend en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de kidneybonen, salsa en rauwkost over de gordita’s en verdeel de gebakken eitjes erover. Serveer de limoenparten erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 gordita's
2 tl arachideolie
1 limoen
225 g kleine rode kidneybonen in zak
2 middelgrote eieren
75 g salsa hot
150 g Mexicaanse rauwkost
Dit heb je nodig
bakpapier