Walnoten-worteltaart
Worteltaart de luxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten. Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de helft van het vanillearoma in een kom. Klop met een mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn. Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof. Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar. Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.
Walnoten-worteltaart
Worteltaart de luxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.
null personen
260 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten. Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de helft van het vanillearoma in een kom. Klop met een mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn. Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof. Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar. Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
150 g fijne kristalsuiker
100 g kokosbloesemsuiker
2 tl vanillearoma
175 g patenttarwebloem
16 g bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
250 g winterpenen
150 g ongezouten walnoten
150 g fruitspread abrikoos
100 g zuivelspread naturel
50 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakvorm (30x30cm)
bakpapier
sateprikker