Croissant gevuld met avocado & eitjesalade
Alle ingrediënten die bij een brunch niet mogen ontbreken: croissants, spek, ei en avocado.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de croissants op een rooster en bak ca. 5 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem het ontbijtspek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in de breedte in plakken. Snijd de bosui in dunne ringen.
Snijd de croissants doormidden. Verdeel de uitgebakken spek, avocado en gevuld eitjesalade erover. Bestrooi met de bosui en dek af met de bovenste helft van de croissant.
Croissant gevuld met avocado & eitjesalade
Alle ingrediënten die bij een brunch niet mogen ontbreken: croissants, spek, ei en avocado.
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de croissants op een rooster en bak ca. 5 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem het ontbijtspek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in de breedte in plakken. Snijd de bosui in dunne ringen.
Snijd de croissants doormidden. Verdeel de uitgebakken spek, avocado en gevuld eitjesalade erover. Bestrooi met de bosui en dek af met de bovenste helft van de croissant.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 luchtige roomboter minicroissants
100 g ontbijtspek
1 eetrijpe avocado
1 bosui
175 g Johma gevuld eitjesalade