Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei
Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen!
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon, snijd in kwarten en kook ze in 10 min. gaar. Giet af.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in dunne repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Doe voor de pindasaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Boen de limoen schoon en snijd in 2 parten per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
Verdeel de krieltjes, snijbonen, rodekool en taugé over de borden. Leg de eieren erop en verdeel de cassave en limoenpartjes over de borden. Serveer de pindasaus apart erbij.
Gadogado met krieltjes, homemade pindasaus en gebakken ei
Met heerlijke zelfgemaakte pindasaus. Daar blijf je van opscheppen!
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon, snijd in kwarten en kook ze in 10 min. gaar. Giet af.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in dunne repen van een ½ cm dik. Kook de snijbonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Doe voor de pindasaus de kokosmelk, pindakaas, gembersiroop, sambal en ketjap in een steelpan en breng al roerend op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Boen de limoen schoon en snijd in 2 parten per persoon. Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.
Verdeel de krieltjes, snijbonen, rodekool en taugé over de borden. Leg de eieren erop en verdeel de cassave en limoenpartjes over de borden. Serveer de pindasaus apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes met schil
400 g ongesneden snijbonen
200 ml AH Kokosmelk
350 g AH 100% pindakaas met stukjes pinda
15 g gembersiroop
1 tl sambal oelek
3 el ketjap manis
1 limoen
2 el arachideolie
4 middelgrote eieren
300 g biologische rodekool
125 g taugé
60 g cassavekroepoek