Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!
Aan de slag
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.
Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Instructievideo - 00:58 min.
Chocoladekoekjes van Rutger Bakt
Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Smullen!
null porties
80 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Splits het ei. Meng de eidooier door het botermengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatste de gehakte chocolade door.
Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg de plakjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de chocoladekoekjes 18-23 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
bewaartip:
variatietip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
175 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
150 g pure chocolade 72%
250 g tarwebloem
30 g cacaopoeder
½ tl baking soda
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier