Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn.Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.
Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.
Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn.Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.
Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
3 el arachideolie
2 tl gerookte-paprikapoeder
70 g tomatenpuree
400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
½ groentebouillontablet
500 ml kraanwater
200 g zwarte bonen in blik
180 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes fijn gekruid
4 el crème fraîche