No-bake aardbeienkwarktaartjes
Handig: voor deze taartjes heb je geen oven nodig. En maar 5 ingrediënten!
Aan de slag
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm het fruitbeleg op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen. Laat 10 min. afkoelen. Roer het fruitbeleg door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de holtes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
No-bake aardbeienkwarktaartjes
Handig: voor deze taartjes heb je geen oven nodig. En maar 5 ingrediënten!
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
130 min. wachten
Aan de slag
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm het fruitbeleg op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat oplossen. Laat 10 min. afkoelen. Roer het fruitbeleg door de kwark. Neem de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het aardbeien-kwarkmengsel over de holtes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 blaadjes gelatine
75 g ongezouten roomboter
200 g digestive koekjes
167½ g Bonne Maman meer fruit minder suiker aardbeien
500 g magere Franse kwark
Dit heb je nodig
keukenmachine
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes