Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.
Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.
Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika
bijgerecht
null personen
350 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.
Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.
Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g zoete aardappelen
2 puntpaprika's
150 g Manchego kazen
7½ g verse platte peterselie
6 middelgrote eieren
1 tl gerookte paprikapoeder
120 g Argal trio español
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)