Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade
Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Verdeel de sjalot en aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie, de helft van de rozemarijn en peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Schep na 15 min. baktijd de sjalot en aardappel om en leg de tomaten ernaast. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer de bonen en kook in 5 min. beetgaar. Giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Klop het rasp en een ½ el citroensap met ⅓ van de olie en peper tot een dressing.
Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de rozemarijn en peper. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel samen met de kiphaasjes, sjalot en aardappel over de borden.
Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes & tomaten-sperziebonensalade
Proef de geurige rozemarijn en frisse citroen in dit gerecht en waan je in de Provence!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalotten in 4 parten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in parten. Verdeel de sjalot en aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie, de helft van de rozemarijn en peper. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Schep na 15 min. baktijd de sjalot en aardappel om en leg de tomaten ernaast. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer de bonen en kook in 5 min. beetgaar. Giet af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Klop het rasp en een ½ el citroensap met ⅓ van de olie en peper tot een dressing.
Meng ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie, de rest van de rozemarijn en peper. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Halveer de mozzarellabolletjes en meng met de tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel samen met de kiphaasjes, sjalot en aardappel over de borden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 sjalotten
1 kg vastkokende aardappel
3 el milde olijfolie
½ el gedroogde rozemarijn
125 g cherrytomaten
600 g sperziebonen
1 citroen
400 g kiphaasjes
125 g minimozzarellabolletjes
Dit heb je nodig
bakpapier
rasp
grillpan