'Pad thai' met kip, courgettenoedels en pinda's
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee. Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.
Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn. Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit.
'Pad thai' met kip, courgettenoedels en pinda's
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rijstolie in een ruime hapjespan en fruit de helft van de knoflook en de helft van de rode peper. Voeg de kip toe en bak 4 min. mee. Rasp met de mandoline noedels van de courgettes. Meng de vissaus, honing, tamarinde en de rest van de knoflook tot een saus.
Klop de eieren los en voeg toe aan de kip en roerbak 2 min. tot het ei gestold is. Hak de pinda’s grof. Snijd de koriander fijn. Voeg de courgettenoedels, saus en taugé toe en roerbak nog 2 min. Snijd de limoen in partjes. Bestrooi de pad thai met de koriander, pinda’s, rest van de rode peper en knijp de limoenpartjes erboven uit.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 el rijstolie
300 g kipdijfiletreepjes
3 courgettes
2 el vissaus
1 el vloeibare honing
½ tl tamarindepasta
4 middelgrote eieren
100 g ongezouten pinda's
15 g verse koriander
250 g taugé
1 limoen
Dit heb je nodig
mandoline